Én és egyéb más események

Magamon kívül olvashatnak híreket a szolnoki kispályás fociról, valamint nagypályás focihírekről is.

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Indavideó

2012.01.26. 09:48 Cristiano66

Átalakul az értékelő rendszer, megszűnik az osztályzás

Üdvözlet. Térjünk rá rögtön a lényegre!

Ugyebár idáig egy játékos teljesítményét úgy tudtam megítélni, hogy osztályzatokat adtam neki. Ez önmagában még nem lenne probléma, csakhogy az osztályozás a nagypályás labdarúgás régi angol szabályai szerint történt, ami még kispályás focinál körülbelül elfogadható, de a futsalbajnoksára levetítve már nem teljesen igazságos. Íme néhány példa, hogy miért: Van egy csapat, amelyik elég súlyosan, 25:5-re kikap. A vesztes csapat minden gólját ugyanaz a játékos rúgta. Ilyenkor a szabályok miatt kötelező megadni neki a 10-est, hiszen több mint 3 gólt rúgott. Sajnos ilyen esetben nem lehet figyelembe venni, hogy az ő csapata 20 góllal kapott ki, mert a szabály az szabály ilyenkor is. Másik példa: ugyanezen mérkőzés győztes csapatában 4 játékos is szerzett 3 gólt, azonban a mérkőzés hőse egymaga 12-t. Ilyenkor is - tetszik, nem tetszik - A 3 gólosoknak ugyanúgy 10-est kell adni, mint a 12 gólosnak, aki egymaga jóval többet tett a győzelemért, mint a többi.

Mivel a futsalbajnokságnál újdonság volt nekem a nagyon sok gól, sokáig nem volt ellenszerem arra, hogyan küszöböljem ki a problémát. Azonban szerencsére találtam egy megoldást, ami sokkal igazságosabb az elődjénél, természetesen problémák ennél a rendszernél is fennakadhatnak. A lényeg, hogy úgy ítéljük meg a játékosokat, mint a kézi- vagy vízilabda-mérkőzésen. Azaz: A kezdőfelállásban csupa nagybetűvel írom ki mostantól annak a játékosnak a nevét, aki jó teljesítményt nyújtott, az osztályzatok viszont eltűnnek. Annyi a különbség, hogy a csapat legjobbja vastag betűkkel lesz mostantól kiírva. A kiírás így fog kinézni: kezdőfelállásban mindenki mellett a rúgott góljainak a száma (ha van), aztán cseréknél ugyanígy.

A változás érinti a korábbi mérkőzéseket is, azaz (mivel a rendszer úgymond "megköveteli") a korábbi mérkőzéseken is az osztályzatok eltűnnek, és helyette a vastag betűs, mellé gólokkal kiírós rendszer alakul ki. A korábbi tornák átlagosztályzatai szintén eltűnnek, helyettük a "jó teljesítmény" összegzés lesz majd.

A változás miatt az örökranglistán a " Legtöbbször a mérkőzés legjobbja" összegzés előtt egy "Jó teljesítmények száma" összegzés lesz látható. A listára csak azok kerülhetnek fel, akik az adott időszak alatt legalább 4 mérkőzésen pályára léptek (mivel ennyi után van értelme összegezni a jó teljesítményeket).

Szólj hozzá!

Címkék: futsal


A bejegyzés trackback címe:

https://szolnokikispalyasfocifan.blog.hu/api/trackback/id/tr303833811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása