A Kardos és Barátai futballcsapat egy fontos mérföldkőhöz érkezett: első alkalommal vehet részt bajnokságban.
És történt egy másik dolog is: erre a bajnokságra új névvel jelentkeztünk, most White Sharks leszünk. A névváltoztatásnak több oka is van. Az egyik ok a csapatnév miatt van, hiszen itt már istenigazából "Kardos és barátai és annak a barátai" lenne a csapatnév, ami egyrészt túl hosszú, másrészt komolytalan is lenne a többi csapat szemében. A másik indok, hogy valójában mi csak a fél Kardos és barátait adjuk bele a csapatba, a másik fele az AC Baci, valamint jött hozzánk egy játékos a HALAK-ból. A csapatnév egyébként szavazás alapján került megválasztásra, a fehér adott volt, hiszen majdnem mindig abban a színben játszottunk, ehhez pedig jött a cápák elnevezés, és ezt fordítottuk angolra.
Ha már itt tartunk egy mondat erejéig hadd említsem meg, hogy a bajnokságra készülő keretünk átlagéletkora sosem volt még ilyen magas, jelenleg 25,6 év.
Ez a bajnokság, amiben részt veszünk, futsalbajnokság, tehát van egy pár különbség a kispályás focihoz képest. Lássuk, mik a különbségek!
1. A játékot 4-es méretű labdákkal játsszák, amit könnyebb megrúgni, nagyobb sebességgel száll, és alig pattan vissza a földről.
2. A büntetőt 6 m-re végzik el a kaputól, vele szemben.
3. Ha a labdát a csapat az ellenfél térfelén az alapvonalon kívülre rúgja, az ellenfél csapat kapuskidobással hozhatja ismét játékba a labdát.
4. Ha a a játékos a labdát az oldalvonalon kívülre rúgja, akkor az ellenfél csapata jön, de a labdát csak berúgással hozhatja játékba!
5. Minden pontrúgást (berúgás, szöglet, kapuskidobás, szabadrúgás, kisbüntető, büntető) 4 másodpercen belül el kell végezni! Ha ez nem történik meg, az ellenfél csapata közvetett szabadrúgással jön arról a pontról, ahonnan nem történt meg a pontrúgás. Kapuskidobás elmaradása esetén a büntetővonal azon pontjáról kell elvégezni a közvetett szabadrúgást, amelyik legközelebb van a szabálytalanság elkövetéséhez.
6. A kapus kidobás után mindaddig nem érintheti ismét a labdát, amíg az át nem haladt a felezővonalon vagy az ellenfél játékosa nem érintette! Ezen kívül a kapus legfeljebb 4 másodpercig birtokolhatja a labdát egyhuzamban, kivéve, ha az ellenfél térfelén tartózkodik!
7. A félidők közötti szünet 3 perces.
8. Csapatszinten számolják a szabálytalanságokat, és félidőnként ha egy csapat legalább 6 szabálytalanságot követ el, akkor az ellenfele kisbüntetőt végez el. A kisbüntető másfélszer akkora távolságra van a kaputól (9 m-re), mint a hagyományos büntető, a labda és a kapu között csak a kapus tartózkodhat, és ő is csak a 16-oson belül (viszont nem muszáj csak a gólvonalon tartózkodnia, mint a hagyományos büntető esetén).
Nagyjából ennyi, ezek után leírnám a csapat 2011/12-es idényre szóló keretét:
Kapusok:
Kardos Krisztián "Váldez"
Védők:
Kardos Gábor "Baggio", Csernák András "Bandi", Toldi Tibor "Tibike"
Középpályások:
Sütő Tamás "Süti", Bíró Gábor "bírógabi"
Csatárok:
Meser Tibor "Rosi", Szarka János "Messi", Szarka László "Laci"
Ezek után jöjjenek a bajnokságban a résztvevő csapatok, erősorrendben (első a legerősebb, utolsó a leggyengébb):
Mivel néhány helyezésben tévedhetek, ezért amondó vagyok, hogy a bajnokságban a cél a 7-10. hely elérése. Újoncként nagyon nem is várhatunk többet. Bár az Örömfoci és a Másnaposok gárdája is újonc, ők mégis azért esélyesek a dobogóra, mert előbbi csapat alkotta a tavaszi bajnok Silver Profi gárdájának a felét, utóbbi csapatban pedig több olyan játékos is szerepel, aki a Szolnoki MÁV, illetve a Szolnoki Spartacus keretének a tagja volt (pl. Markót Zoltán és Varga Krisztián). A két felsorolt gárdán, illetve rajtunk kívül a Black Bull FC a 4. újonc csapat, akiknek az átlagéletkoruk a legalacsonyabb (16 alatti).
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.