Én és egyéb más események

Magamon kívül olvashatnak híreket a szolnoki kispályás fociról, valamint nagypályás focihírekről is.

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Indavideó

2010.10.16. 15:00 Cristiano66

Edzőmérkőzést vívtunk

Egy utolsó utáni lehetőség adódott arra, hogy a Kardos és Barátai futballcsapat fejlődhessen. A történet az alábbi: van egy csapat a városi kispályás bajnokságban (Dragon FC), akik az utóbbi 2 hétben nem álltak ki a mérkőzésen, de még a minimális 4 főt sem érte el a csapatlétszámuk (konkrétan: mindkét alkalommal 0 fő jelent meg a csapatból). Gondoltuk, hogy kapva kapunk az alkalmon, és megpróbálunk egy edzőmérkőzést vívni azzal az ellenféllel, akivel épp játszanánk azon a héten. Ha esetleg nem jönne be a forgatókönyv, akkor meg megkérdezzük a Dragon FC-t, hogy esetleg télen átigazolhatnánk-e a klubhoz.

Szerencsére a számunkra kedvezőbb forgatókönyv jött be, azaz létrejött az edzőmérkőzés. Az ellenfél a Trezor-véd Kft. gárdája volt, akik örültek is annak, hogy nem fölöslegesen öltöztek át, hanem van egy csapat, aki ellen felkészülhetnek. A gárda a tavalyi negyedosztályú bajnokságban az utolsó előtti, azaz a 11. helyen végzett, ám azóta sokat fejlődtek, és jelenleg a 6. helyen állnak. A meccs 2×30 perces volt, és nem volt cserénk, így mindennél jobban bírnunk kellett a tempót.

Később egyébként kiderült ugyan, hogy a Dragon FC halasztotta a mérkőzést, ám eme szándékát nem volt hajlandó közölni a Trezor-véddel, ami az előző 2 mérkőzésen történtekhez képest úgyszintén unszimpatikus magatartás. A Dragon FC már 7 forduló után kivívta a többi csapat nemtetszését, és ez nem túl jó jel, ráadásul a büntetések okán -5 ponttal állnak, ami megint szégyenteljes mutató a csapattól, ennél szerintem a mi csapatunk is jobban állna, mert mi legalább kiállnánk a mérkőzésekre...

A mérkőzés

Tudtuk a Trezor-véd Kft.-ről, hogy a mérkőzés közbeni teljesítményük eléggé "hullámvasutas". Azaz az elején nemigazán találják a fonalat, általában gyorsan bekapnak egy gólt, és későn kezdenek el "felébredni". Aztán az első félidő közepe fele belejönnek, akkor fut a szekér, egészen a második félidő közepéig, de akkor meg már elkezdenek kiengedni, figyelmetlenkedni, és a végén ismét gólt kapnak. Ezen kívül tudvalevő, hogy a jobbhátvédjük, Lőrincz Róbert kiváló kvalitásokkal rendelkezik, őt mihamarabb le kellett kapcsolnunk és támadnunk. Ez a taktikai utasítás sajnos nem lett betartva...

A mérkőzés a forgatókönyv szerint kezdődött, azaz az elején a Trezor-véd még aludt, a passzaik pontatlanok voltak, és a sokáig levő góltalanság miatt sokat idegeskedtek. Aztán egy súlyos védelmi hibából mégis gólt tudtak szerezni: egy előreívelt labdát nem tudtam normálisan felszabadítani, a labda az ellenfélhez került, akik így 3 a 2 ellenben vihették a kapusra, és a "felkínált" lehetőséget nem szalasztották el. Később aztán 3:3-ig mindig úgy alakult az állás, hogy ők eggyel vezettek, de mi kiegyenlítettünk. Sajnos nálunk a góllövőmutató megállt 3-asnál, viszont az ellenfél meg sem állt 6-ig, akik így megnyerték a mérkőzést.

Sajnos beárnyékolta a mérkőzést egy eléggé szomorú eset. Tudniillik egy konfliktus van kialakulóban a csapaton belül. Az eset úgy történt, hogy a csapat legalacsonyabb tagja, Szarka János elvétett egy fejest, mire Czakó Ádám odaszólt neki, hogy "Rúgd el lábbal!". Janinak érthetően nem tetszett ez a dolog, és ezzel a szöveggel szólt vissza neki: "A fejemre nőjön a lábam?". Itt sajnos két oldalról kell megközelíteni ezt a konfliktust. Egyik részről az a baj, hogy Ádám 17 éves létére (ő a legfiatalabb a csapatban) eléggé nagyszájúskodik, általában a "mindenkinél mindent jobban tudok" tulajdonságát veszi elő, ami nem éppen jó dolog, pláne ha azt vesszük alapul, hogy a HALAK-ban meg eléggé csendes, és ott betartja a taktikai utasításokat. Janinak viszont nem kellene ennyire felvennie az ilyen dolgokat, pláne azért nem, mert Ádám hozza az embereket magával, és azok nélkül sem a múltkori tornán, se pedig most nem lettünk volna meg teljes létszámra. És sajnos ha kettőjük közül választani kellene, hogy ki az, akit ki kell tennem a kezdőből, Janira esne a választás, mivel Ádám sokkal jobban focizik.

Felállás:
Csúri Viktor - Kardos Krisztián, Szarka János - Toldi Tibor - Czakó Ádám 1, PALLOS PÉTER 2

Értékelések:
Csúri Viktor Sok dolga nem akadt, általában biztosan védte a lövéseket, de nem volt feltűnő munkája.
Kardos Krisztián Egy gól az ő számlájára írható, de általában jól oldotta meg a védelmi feladatát. A mérkőzés vége felé egy látványos cselsorozatot is bemutatott, 3 emberen is keresztülment, de a negyedik már megállította.
Szarka János Érezhető volt, hogy a védő pozíció nem fekszik neki: alászaladt a labdáknak, és az egyik gólban vastagon benne volt. Viszont a támadásokban mindig részt vett, és nem félt belemenni a párharcokba.
Toldi Tibor Támadásban sokszor megakasztották, a védelemből sokszor kockázatos passzokkal, cselekkel próbált kijönni, sajnos könnyedén kikapcsolták.
Czakó Ádám Lőtt egy gólt, adott 2 gólpasszt, de sokszor pörölt a csapattársaival. Más hibáját mindig észrevette, de a sajátjait sosem.
Pallos Péter Nem nagyon bírtak vele az ellenfél védői, kreatív futballal és látványos játékkal, no meg 2 góllal és egy gólpasszal vette ki a részét az eredményből.

Utóhangok

Mindkét csapatnak jót tett a mérkőzés. A Trezor-véd győzelemmel hangolt a hétfői mérkőzésre, a mi csapatunk pedig tovább fejlődött, úgy érzem, előbb-utóbb versenyben leszünk az ellenféllel. Emlékezzünk rá, a Vízpart büfé is egy év után lett szupererős csapat, amelyik felveszi a versenyt az első osztályú csapatokkal is, sőt a városi bajnok Stabil FC-t meg is verte a nyáron. Mi meg még "csak" félévesek vagyunk.

Örökranglisták

Góllövő örökranglista:

A listán az alábbiak döntenek a sorrendben:
- lőtt gólok száma
- játszott mérkőzés
Utóbbi szepontnál az alábbiképpen: több mint 0 gól esetén minél kevesebb játszott mérkőzés, 0 gól esetén minél több játszott mérkőzés.

1. Falusi Tibor 7 gól / 7 mérkőzés
2. Pallos Péter 5/4
3. Szarka László 3/7
4. Czakó Ádám 2/8
5. Szarka János 2/11
6. Toldi Tibor 0/11
7. Kardos Krisztián 0/10
8. Hatvani Péter, Kardos Gábor 0/4
10. Balázs Benő, Sütő Tamás, Szakál Csaba, Aknai Balázs 0/3
14. Csúri Viktor 0/1

Jó teljesítmények:

1. Szarka László 4 jó teljesítmény / 7 mérkőzés (57,1%-os jó hatékonyság)
2. Falusi Tibor 3/7 (42,9%)
3. Czakó Ádám 3/8 (37,5%)
4. Kardos Krisztián 3/10 (30%)
5. Pallos Péter 2/4 (50%)
6. Hatvani Péter, Kardos Gábor 1/4 (25%)
8. Szarka János 1/11 (9,1%)

Legtöbbször csapat legjobbja:

1. Falusi Tibor 4
2. Szarka László, Sütő Tamás, Pallos Péter 2
5. Kardos Gábor 1

Szólj hozzá!

Címkék: edzőmérkőzés kispályás foci kardos és barátai trezor véd dragon fc


A bejegyzés trackback címe:

https://szolnokikispalyasfocifan.blog.hu/api/trackback/id/tr72373114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása