Én és egyéb más események

Magamon kívül olvashatnak híreket a szolnoki kispályás fociról, valamint nagypályás focihírekről is.

Naptár

október 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Indavideó

2012.05.08. 18:45 Cristiano66

Kornéliusz Kupa, de ezúttal nem saját csapattal

Üdvözlet az olvasóknak, legutóbbi cikkem elég régen született, de ennek megvan az oka (konkrétan az, hogy azóta különösebb említeni való nem történt fociügyben). Előljáróban annyit szeretnék elmondani, hogy ismét egy fontos mérföldkőhöz érkezett pályafutásom. De nem szeretném lelőni a poént, íme hát maga az esemény leírása a szemszögemből!

Ezúttal a múlt szombati, április 28-án megrendezett Kornéliusz Kupáról írok, amit a Vegyiművek pályáján rendeztek. A dolog előzménye: a Kornéliusz Háza Missziós egyesület lett a Lurkó Focimánia (korábban ez a csapat volt a későbbi felnőtt, valamint ifi játékosok alkotta Szolnoki Spartacus utánpótláscsapata) elsőszámú, és egyben névadó támogatója. A pályát így ingyen kapta meg az egyesülettől, ezért (pénzügyileg legalábbis) ezen a pályán volt legideálisabb rendezni a tornát.

Előzmények, avagy miért nem jött össze a saját csapat

A torna előtt másfél héttel még igencsak bő, 14-es kerettel rendelkezett csapatunk; már-már azon gondolkoztam, hogy kettéválasztom a keretet, és az erősebbeknek én, a gyengébb csapatnak pedig Szarka János lesz a csapatkapitánya.

Igen ám, de ezután következtek a különböző problémák. Elsőként Bíró Gábor sérülése jelentett csapást, őt egy bajnokin felrúgták, ennek lett következménye, hogy nem lehetett bevethető. Utána 3 ember szólt, hogy a torna napján dolgozik, így ismét szűkösebb lett a keret. A következő csapás számunkra az volt, amikor a Hegedűs T.-sek bejelentették, hogy saját csapatot indítanak, emiatt újabb 2 játékos esett ki a sorból. Még így is 8-an maradtunk, ámde ekkor teljesen váratlanul 3 játékos is bejelentette, hogy különböző indokok miatt kiszáll, és így már csak 5-en maradtunk, ráadásul 3 nappal a torna kezdete előtt történt mindez! Na, ekkor már-már kapkodva kellett keresni az embert, mert az a napnál is világosabb volt, hogy legalább 4×25 (azaz 100) percet csere nélkül képtelenség végigjátszani.

Csakhogy másnapra egy újabb ember jelentte be, hogy ő nem akar játszani nálunk, illeve újabb ember pedig a rossz pályaminőség miatt gondolkozott erősen azon, hogy inkább nem jön el. Maradtunk 3-4 emberrel, ennyivel meg nem lehet csapatot alapítani. Az eredmény gondolom nem meglepő: visszalépés a tornáról.

Szerencsére engem és Szarka Jánost tárt karokkal várta a Kornéliusz FC, ahova ráadásul még csak be se kellett fizetnünk, így nem volt kérdés, hogy megyünk-e oda.

A torna lebonyolítása

A tornára 9 csapat nevezett, de mivel páratlan számú csapat esetén igazságtalan lett volna a csoportok elosztása, valamint a két csoportra való terheléselosztás, így a Kornéliusz FC 2 csapattal nevezett. Itt rögtön engedélyezett a szervező egy kiskaput: egy játékos az I. és a II. csapatban is szerepelhetett, szabad volt az átjárás. Ennek az lett a legnagyobb haszna, hogy (tekintettel arra, hogy én voltam az egyedüli kapus a csapatban), mindkét csapatba lejátszottam, kivéve ha a 2 csapatnak egyszerre volt mérkőzése.

A 2 csoport között volt egy fontos különbség: míg az egyik csoportban 3×2 m-es kapura, 20 perces játékidővel játszottunk, addig a másiknál 5×2 m-es kapura, 25 perc játékidővel. Gondolom nem kell mondanom, mely csoportban esett több gól... Mindkét csoportban 4+1 fővel álltak ki a csapatok.

Mindkét csoportból az első 2 jutott tovább, a 2. helyezettek a bronz-, míg a csoportelsők az aranyéremért játszhattak.

A gyengébbik csapat szereplése

A Kornéliusz FC II. csapatában 4 ember volt állandó: én, Szarka Jani, Varga Imre és Garamvölgyi Dávid. Ez már önmagában öngyilkos taktikának tűnik, hiszen 3 támadó és egy kapus alkotja eddig a keretet, a maradék egy játékos egy beugró ember volt mindig.

A csoport további tagjai az alábbi csapatok voltak: Magvetők, UTK, Ifisták, Géza SK. A Magvetők toronymagas esélyesei voltak a csoportnak, a mi csapatunk (függetlenül attól, hogy nem túl jó játékosok alkották) a 2. helyre bátran pályázhatott. Lássuk, milyen eredményeket játszott csapatunk, egy kis kommentárral!

Kornéliusz FC II - UTK 2-6
Az első mérkőzésen szerencsére egy védő, Puchnyák Péter játszott le a 2. csapatba, igaz, ő is fáradt volt már egy kicsit. A tartalékos UTK ellen, amelynek ráadásul cseréje sem volt, egyértelmű győzelmi esélyeink voltak. Ennek ellenére ők szerezték meg a vezetést, ha nehezen is, de nem érdemtelenül, hiszen többet támadtak, mint mi. A kapott gólra az én passzomból még Garamvölgyi Dávid tudott egyenlíteni, de aztán ismét az UTK szerezte meg a vezetést. Később én és Garamvölgyi egy-egy öngólt is összehoztunk, valamint Szarka János hibájából is szereztek egy gólt, illetve a végén egy akíciógóllal állították be a végeredményt.

Kornéliusz FC II - Ifisták 3-0
Az UTK elleni vereség nem jött jól csapatunknak, de az Ifisták ki nem állásával minimálisan növekedett annak az esélye, hogy meglegyen II. csapatunknak a 2. hely.

Kornéliusz FC II - Magvetők 3-6
Szomorú, ámde sajnos várható eredményt produkált csapatunk, melynek csak utolsó 5 percébe tudtam besegíteni, hiszen az első 20 perc alatt az első csapat rendelkezésére kellett, hogy álljak. A mérkőzést valószínűleg velem is elveszítettük volna, már csak azért is, mert a Magvetők negyedgőzzel játszott csak. A taktikánk borzasztó rossz volt - eleve az a Szarka János kezdett a kapuban, aki csapatunk legalacsonyabb tagja volt, és semmi érzéke nincs a kapussághoz. Helyette jobb lett volna, ha Kiss Róbert vagy Varga Imre kezd a kapuban. Robi (aki egyébként támadó középpályás) mellett bátyja, József volt a másik vendégjátékos (hadd ne mondjam, ő is csatár...). Az utolsó 5 percben hiába álltam be a kapuba, egy újabb kapott gólt nem tudtam megakadályozni.

Kornéliusz FC II - Géza SK 3-8
Nem csak eredményben, hanem mutatott játékban is messze leggyengébb teljesítményét nyújtotta a csapat. A Motor utcai válogatottnak is nevezhető csapatban mindössze 1 emberről lehetett azt mondani, hogy tud focizni, van labdaérzéke. Nálunk a vendégjátékos Bányai Zsolt volt, aki szélsőt játszik. De úgy festett, mintha kettős emberhátrányban játszanánk, mert igen nagy üres területeket hagytak játékosaink, és az ellenfél csapatának játékosai úgy hatoltak át rajtunk, mint kés a vajon. Ennek fényében egyáltalán nem csoda, hogy 4:0-s előnyt adtunk nekik. Ekkor bár kezdtünk talpra állni, és szereztünk 2 gólt is, ismét kaptunk egy újabbat, és kezdett elúszni a mérkőzés. Bár utána ismét 2 gólosra csökkentettük hátrányunkat, de a Géza SK viszont 3-at is lőtt - utolsó gólnál ugyan hibáztam (ha határozottabban jövök ki a kapuból, akkor még ki tudom öklözni a labdát), de ez már nem osztott, nem szorzott. Említsük meg, hogy a mérkőzésen szabadrúgásból kapufát lőttem, amit az ellenfél kapusa végignézett - kár, hogy nem ment be.

A Géza SK szolgáltatta a legnagyobb meglepetést a napon, ugyanis csapatunk mellett az Ifistákat, valamint az UTK-t (utóbbit 6 gólos hátrányból!) is megverte, így a csoport 2. helyén végeztek.

A Kornéliusz FC II statisztikája a csoportban:

5 1 0 3 11-20 3
(mérkőzésszám, győzelem-döntetlen-vereség, gólkülönbség, szerzett pontok)

4. hely a csoportban

Az erősebbik csapat szereplése

Az erősebbik csapatban már a jobb játékosaink szerepeltek, Kiss Roland és Puchnyák Péter volt hátul, és 2 vendégjátékos volt elől, illetve cserének Kiss Róbert.

A csoport további tagjai az alábbi csapatok voltak: HTA, Frienc FC, B13, No Name. Csapatunk volt a legesélyesebb tagja a csoportnak, de esélyes volt még a tartalékos Frienc FC és az újonc HTA. Lássuk, milyen eredményeket játszott csapatunk!

Kornéliusz FC - HTA 1-0
Kiélezett csata volt a 2 csoportfavorit között, öldöklő csata dúlt a mezőnyben a gólokért. A helyzeteket inkább a HTA alakította ki, de kapuba egyszer sem tudott találni. A mi csapatunk viszont a mérkőzés végén talált egy gólt, így izzasztó végjáték után kapott gól nélkül húztuk le a találkozót.

Kornéliusz FC - B13 3-0
A B13 szégyenszemre egyik csoportmérkőzésén sem állt ki aktuális ellenfelével szemben, így minden csapatnak garantált volt egy győzelem, és ezáltal 3 pont a csoportban. Mi ezzel az eredménnyel már 2 mérkőzést húztunk le úgy, hogy közben nem kaptunk gólt.

Kornéliusz FC - No Name 3-2
A No Name volt a nap másik meglepetése a Géza SK mellett, ugyanis a csapat előttünk a meggyengült, de ugyanakkor szervezett Frienc FC-t verte meg simán, 6:0-ra. Ennek ellenére kötelező győzelemnek néztünk elébe. A találkozó elején mi alakítottuk a helyzeteinket, sőt már az 1. percben vezetést szereztünk. Később azonban az ellenfél gárda egyenlített, ám mi újabb 2 góllal terheltük őket. Az utolsó percben ugyan összejött nekik a szépítő találat, de ez már nem segített különösebben rajtuk.

Kornéliusz FC - Frienc FC 3-1
A Frienc FC gárdája pont a mi mérkőzésünkre erősödött meg, így a többi csapattal ellentétben nekünk kicsit nehezebb dolgunk volt. De ennek ellenére összejött a kötelező győzelem, sőt a játékvezető egy szabályos góltól fosztotta meg a csapatot, de ez már nem számított, hiszen az összes mérkőzést megnyertük a csoportban, így miénk lett az első hely.

Bronzmérkőzés:
HTA - Géza SK 6-0
Méltatlan volt egy bronzmérkőzéshez a találkozó, ugyanis túlságosan is egyoldalú volt.

Döntő:
Kornéliusz FC - Magvetők 1-2
A torna legesélyesebb csapata, a Magvetők volt ellenfelünk. A találkozó igazi döntőhöz méltó volt ugyanis elég szoros volt a mérkőzés. Csapatunk szerezte meg a vezetést, Kiss Roland által. Azonban egy igen jó beadás után Marsi Bence egyenlített. Ekkor már majdnem a hosszabbításra gondolt mindenki, ámde Mester Tibor a bal szélről, bal lábbal iszonyatos erővel a hosszúba lőtt, és ezzel alakította ki a végeredményt.

A torna összesített végeredménye:
1. Magvetők
2. Kornéliusz FC
3. HTA
4. Géza SK
5. UTK
6. No Name
7. Frienc FC
8. Kornéliusz FC II
9. Ifisták
10. B13

Szólj hozzá!

Címkék: kispályás foci kornéliusz magvetők utk géza sk


A bejegyzés trackback címe:

https://szolnokikispalyasfocifan.blog.hu/api/trackback/id/tr594494996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása